De nieuwe huisstijl van That’s Marketing!

Veel ondernemers herkennen het: vol enthousiasme start je jouw bedrijf, maar na een paar jaar kom je erachter dat je een andere richting in wilt slaan.

Vijf jaar geleden begon ik mijn eigen bedrijf, That’s Marketing!. Ik bedacht naast een pakkende naam een bijpassend logo en liet daarbij een complete huisstijl ontwerpen. Al snel kwam ik tot mijn eerste tegenvaller. Een andere ondernemer maakte bezwaar tegen mijn bedrijfsnaam, dus ik moest ik weer opnieuw naar de tekentafel. Omdat ik (zo gedreven als ik ben) gas wilde geven, heb ik het logo gehouden en enkel de naam veranderd in That’s Marketing!. Hop en gaan!

Maar de ondernemer die ik vijf jaar geleden was, ben ik nu niet meer. Ik ben gegroeid, mijn bedrijf is gegroeid. De huisstijl van vijf jaar geleden past daarom ook niet meer bij de koers die ik nu vaar.

Al lang dacht ik erover om mijn huisstijl te vernieuwen. De stap daadwerkelijk nemen, dát was een ander verhaal. Er moest dan ook zoveel veranderd en ondernomen worden! Nieuwe visitekaartjes laten ontwerpen en drukken, een aangepaste lay-out voor alle onlinekanalen, duidelijke communicatie naar onze partners… Een hele stap dus.

Wel een belangrijke stap. Want een huisstijl versterkt nu eenmaal jouw merk. Het zegt iets over wie jij bent als ondernemer, het onderscheidt jou van jouw concurrenten en het creëert een gevoel van herkenning en uiteindelijk vertrouwen. Het is daarom essentieel om regelmatig kritisch te bekijken of jouw huisstijl nog past bij jouw visie.

Nu mijn bedrijf vijf jaar bestaat, heb ik besloten dat deze mijlpaal een mooie gelegenheid biedt om toch de knop om te zetten. Vol trots presenteer ik daarom de nieuwe logo’s voor That’s Marketing! en That’s Mail! De cirkel in het logo staat voor ‘continuïteit’. Benieuwd wat dat voor ons betekent? Lees dan hier het artikel over het partnerprogramma.